Vriend- en broederschap
De Overheid
Bij een gilde heet het bestuur de Overheid en is het dagelijks bestuur van de vereniging. De verantwoordelijkheden en taken worden in de overheid onderling verdeeld. Dat ziet er momenteel als volgt uit.
De Hoofdman
Hij is als voorzitter de algemeen verantwoordelijke voor het gehele reilen en zeilen en vertegenwoordigt de Schut. Hij leidt de Schut bij optochten en andere gelegenheden waarbij de Schut naar buiten treedt en hij is de voorzitter van de vergaderingen van de gilderaad en de Overheid.
De huidige Hoofdman is Dré Bemelmans.
De Deken-Schrijver
Hij verzorgt als secretaris de correspondentie van de Schut, het uitschrijven van de agenda van de vergaderingen en de verslaglegging daarvan. Hij beheert het postadres en het archief.
Ten behoeve van de jaarvergadering maakt hij een jaarverslag waarin opgenomen een voorwoord van de Hoofdman en een financieel verslag van de Deken-Schatbewaarder.
De huidige Deken-Schrijver is Leo Verspaget.
De Deken-Schatbewaarder
Hij verzorgt als penningmeester de boekhouding van de Schut. Hij beheert de kas en coördineert de exploitatie van de keuken. Verder maakt hij het financieel jaaroverzicht en de begroting. Hij zorgt tevens voor de registratie en verzekering van alle roerende en onroerende goederen.
De huidige Deken-Schatbewaarder is Jos Kolsters
Overige bestuursleden
De overige bestuursleden hebben allemaal een specifieke taak c.q. aandachtsveld.
Willie van der Heijden
Is de coördinator van het onderhoud van het gildeterrein, de schuthut en de kapel.
Wim van de Laar is de schietleider en coördinator van de deelname aan de schietwedstrijden.
Hans Weijnen
Is de coördinator van de activiteiten en festiviteiten.
Hans Frederiks
Is algemeen bestuurslid en lid van de barcommissie.
De overheid wordt door de gilderaad gekozen voor een termijn van 4 jaar. Alleen de Hoofdman wordt in functie door de gilderaad gekozen. De overige functies worden onderling in de overheid verdeeld. Leden van de overheid kunnen zich na een periode van vier jaar weer herkiesbaar stellen.
Copyright © Alle rechten voorbehouden